Ulasan: Nokia 6.1 – Kamera ZEISS & Android One RM1100

Ulasan: Nokia 6.1 – Kamera ZEISS & Android One RM1100

139
36



Nokia 6.1 merupakan peranti kelas pertengahan dengan kehadiran kamera Carl Zeiss bersama program Android One.

Ia didatangkan dengan skrin 5.5-inci IPS LCD FHD, cip Qualcomm Snapdragon 630, memori 4GB, dan storan dalaman 64GB. Ia juga dilengkapi dengan kamera utama 16MP, kamera hadapan 8MP, serta membawa kapasiti bateri 3000 mAh.

Ia telah dijual di Malaysia pada harga RM1100 (4GB RAM + 64GB) dalam tiga pilihan warna iaitu Black, Blue, dan Silver.

—————————————————-

Segalanya anda perlu tahu tentang Nokia 6.1 di Malaysia – Harga, prestasi, benchmark, gaming, pubg, camera, mobile legends, unboxing, review, spec, commercial, release: https://amanz.my/?s=nokia+6

—————————————————-

Mahukan review smartphone murah dan flagship terkini? Langgan saluran Youtube kami: http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=AmanzNetwork

Ikuti Amanz untuk pelbagai info teknologi terkini:
β€’ Web: http://amanz.my
β€’ Facebook: https://www.facebook.com/AmanzNetwork
β€’ Twitter: https://twitter.com/amanz
β€’ Instagram: https://instagram.com/amanz.my/

Pengulas & Suntingan Video:
β€’ Arib Ismail:

https://instagram.com/aribismail

36 Comments

  1. amanz bila nk buat review 6.1 plus dgn 7.1 plus ? πŸ™

  2. cantek body petak mcm iphone 5s

  3. Dengan harga macam tu better go on dengan Mi A2 128 GB + 6 GB RAM punya….lagi berbaloi gila

  4. view this video from my nokia lumia 920 πŸ‘πŸ˜Ž

  5. Ada sedikit kesilapan. Kamera hadapan 8MP, bukan 16MP. 😊✌🏼

  6. Nice.. πŸ‘ solid built quality. Hempuk kepala orang benjul tu. Aku tak kisah, asalkan dapat update security slama 3thun dgn major update slama 2 thun. Dibandingkn dgn fon heavy skin blum tntu dpt android update terbaru bila published..✌️

  7. Arip buat review..tak pernah mengecewakan..smooth..terbaik πŸ‘

  8. game mcm counter strike tu nama apa?

  9. Amanz tolong buat perbandingan cip snapdragon , mediatek , exynos , dgn kirin. Tq sila pertimbangkan ye. Amanz terbaik.

  10. Yay flat design phone senang nak buat semua benda genggam dlm tangan pun padu

  11. suara ko memang suara jantan la bro..

  12. Austin 3:16 said : kamera depan 8mp, bukan 16mp.

  13. apa beza rom china dgn rom global??

  14. Sorry la…Nokia, Sony, BlackBerry, Motorola dah kalah dengan Xiaomi, Huawei, Vivo, Oppo.

  15. Nokia 6.1 plus akan masuk ke Malaysia tak?

  16. Ya nokia ketinggalan zaman jenama ni so sad..

  17. Nokia in 2018????

    Bitch…puh leasee βœ‹πŸ˜

  18. Tlg review oppo a3s skali ya

  19. Amanz,tolong buat ulasan penuh Xiaomi Mi 8πŸ˜„πŸ˜„

  20. Baik mi a2 je dengan harga rm999 tapi kekurangan mi a2 plak xde sd card slot, xde jack, battery sikit, camera bump tinggi, so sad..

  21. Tengok ade dewan muadzam shah.. uum tu.. huhuhu

  22. Chef Gordon Ramsay.πŸ˜€πŸ˜€

  23. Nokia raja kehilangan tahta

  24. Beli mahal bile nak jual harga dia masyallah

  25. amanz the best😘😘

  26. ulasan nova 3 pls 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *